Hartritmemonitor

Een hartritmemeter registreert continu uw hartritme.

Het apparaatje wordt onder uw huid ingebracht. Met een afstandsbediening maakt u uw eigen hartfilmpje tijdens een ‘aanval’ of als u klachten heeft. De registratie wordt opgeslagen in het geheugen van de meter. In CWZ staat een programmeerapparaat, waarmee wij het geregistreerde hartritme bekijken en afdrukken.

U kunt een hartritmemeter krijgen bij klachten zoals duizeligheid of wegraking waarvan de oorzaak nog niet bekend is. Dan is het nodig om uw hartritme over een langere periode te controleren.

Toon meer

Hoe verloopt het inbrengen van de hartritmemeter?

Dat hangt van het type hartritmemeter af. Bij de oudere typen is een kleine chirurgische ingreep nodig. Bij het nieuwste type (Linq II) injecteren we het apparaatje onder de huid.

Chirurgische ingreep

  • U krijgt vooraf een infuusnaald ingebracht en antibiotica toegediend. Bij gebruik van bloedverdunnende medicijnen nemen we bloed af.
  • Tijdens de ingreep ligt u op uw rug op de onderzoekstafel. We kijken eerst waar we de monitor het best onder de huid kunnen plaatsen. Deze plaats wordt gedesinfecteerd. U komt onder steriele doeken te liggen.
  • De cardioloog geeft u een plaatselijke verdoving. Daarna maakt hij een klein sneetje in uw huid om de monitor in te brengen. Het wondje wordt met hechtingen gesloten.
  • Daarna stellen we de monitor in. U krijgt dan uitleg over de werking.

Waarom naar CWZ voor een hartritmemeter

In CWZ werken we met een superkleine slimme hartritmemeter: Linq II. De voordelen zijn:

  • Het inbrengen gebeurt per injectie. Dit duurt maar 10 minuten. Een chirurgische ingreep is niet meer nodig.
  • Het metertje is maar 45 bij 7 mm. De oude apparaten waren 80 procent groter. Dat is minder comfortabel en geeft een duidelijk zichtbare bobbel op de huid.
  • De monitor gaat langer mee dan zijn voorgangers: 4,5 jaar.
  • Om de gegevens af te lezen hoeft de patiënt niet meer naar het ziekenhuis. Dat gebeurt via een telefoonverbinding.
  • De patiënt kan zelf informatie in een app invoeren. Over klachten op een bepaald moment, maar ook over de activiteiten die ze toen uitvoerden.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.