Break-up time (BUT) test

Een break-up time (BUT) test onderzoekt de kwaliteit van uw tranen.

Deze kwaliteit wordt ook wel de ‘break-up time’ genoemd. Met de BUT-test probeert de arts de oorzaak te vinden van uw droge ogen of tranende ogen.

U krijgt deze test als u erg last heeft van droge ogen of van tranende ogen.

Toon meer

Hoe verloopt een break-up time test?

Elke keer als u knippert, verspreidt u een dun laagje traanvocht over uw oog. Dit dunne laagje vocht heet de traanfilm. Bij een BUT test kijkt de arts naar de mate van verdamping van de traanfilm. Hij kijkt dan naar hoe snel de traanfilm verdampt en hoeveel van het vocht verdampt. Dat doet hij met een speciale stof die fluoresceïne heet.

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.