Vernauwd nierbekken opheffen

Dit is een operatie waarbij de uroloog het vernauwde deel van de nierbekken verwijdert. 

Hoe verloopt het opheffen van een vernauwd nierbekken?

Via een kijkoperatie verwijdert de arts het vernauwde deel van het nierbekken. Vervolgens maakt hij een nieuwe aansluiting tussen de urineleider en het nierbekken. Ook plaatst hij een dun slangetje via de urineleider om het nierbekken te beschermen en om er voor te zorgen dat u gewoon kunt blijven plassen. De operatie van 1,5 tot 2 uur is dan klaar. U bent de hele operatie onder narcose. Na 4 tot 6 weken wordt het slangetje via een kijkoperatie weggehaald.

Waar vindt het opheffen van een vernauwd nierbekken plaats?

Voor deze operatie door de uroloog wordt u opgenomen op de verpleegafdeling urologie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.