Slaapapneu leefregels

Adviezen om slaapapneu klachten te verminderen. 

Voor alle patiënten met slaapapneu is het belangrijk om algemene maatregelen te treffen. Als u licht slaapapneu heeft, kunnen algemene maatregelen uw klachten al veel minder maken. Soms is verdere behandeling dan niet meer nodig.

Leefregels slaapapneu

Algemene maatregelen:

  • probeer alcohol binnen 6 uur voor het slapengaan te vermijden
  • probeer te stoppen met roken
  • bent u te zwaar? val dan af
  • neem geen medicijnen waar u suf van wordt, zoals slaapmiddelen of spierverslappers.

Waar vindt de begeleiding bij slaapapneu plaats?

Als u last heeft van slaapapneu, is dat erg vervelend. Het slaapcentrum CWZ Nijmegen is ervaren in het onderzoeken en behandelen van uw slaapapneu KNO-artsen, longartsen, neurologen en klinisch psychologen werken binnen het Slaapcentrum CWZ Nijmegen veel samen en hebben regelmatig overleg met elkaar.

CWZ Nijmegen heeft ook de 3 sterren van de Apneuvereniging gekregen. Dit betekent dat het hoort bij de beste klinieken voor een slaapapneubehandeling.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.