Scaphoidfractuur behandeling

Operatie aan een breuk in het pols botje. 

Scaphoidfractuur is de medische naam voor een breuk van het pols botje (scaphoid). Van alle breuken in de pols komt deze het meest voor. Als de breuk na 4 maanden niet genezen is, volgt meestal een operatie.

Hoe gebeurt een behandeling scaphoidfractuur?

Als de breuk na vier maanden niet genezen is, dan is de behandeling meestal een operatie. Hierbij worden de botfragmenten met een schroef aan elkaar vast gemaakt.

Waar gebeurt de behandeling scaphoidfractuur?

De behandeling scaphoidfractuur vindt plaats op het behandelcentrum CWZ en wordt uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.