Operatie-indicatie hernia

Niet elke hernia hoeft geopereerd te worden. Indicaties bepalen dat.

Een belangrijke reden voor een operatie moet zijn dat de klachten van de patiënt verholpen kunnen worden door de operatie. Dan nog wordt niet elke patiënt geopereerd. Bij veel patiënten gaan de klachten vanzelf over door fysiotherapie en pijnstillers.

Hoe verloopt het bepalen van de operatie-indicatie hernia?

Er zijn twee tekenen voor operatie. Dit worden operatie-indicaties genoemd.

  • Absolute operatie-indicatie: er zijn snel ernstige uitvalsverschijnselen van de zenuw (of een groep zenuwen). Bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen of het verliezen van de controle over de urineblaas.
  • Relatieve operatie-indicatie: de patiënt heeft zoveel last van de pijn dat hij of zij niet meer goed kan functioneren. Hierbij geeft de patiënt zelf aan dat het ‘zo niet verder kan’.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.