Neurochirurgie

Op de afdeling neurochirurgie komt u als u een operatie krijgt aan de hersenen, de wervelkolom of het zenuwstelsel.

De neurochirurgen doen operaties aan de hersenen, de hersenschedel, de schedelbasis, de hersenzenuwen, het ruggenmerg en de omgevende vliezen. Ook behandelen we aandoeningen aan de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

Bereikbaarheid

024 365 82 10
maandag - vrijdag
8.30 - 12.30 uur
Voor spoedvragen blijft de polikliniek tussen 12.30 - 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Onderdeel van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen

De afdeling neurochirurgie is onderdeel van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen. Dit is een samenwerkingsverband tussen CWZ en Radboudumc. Op beide locaties gebeuren neurochirurgische operaties. Het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen is een van de 13 centra in Nederland die bijzondere neurochirurgie mogen uitoefenen.

Gang van zaken polikliniek neurochirurgie

  • U meldt zich bij Meldpunt 1B. Daar wijst de medewerker waar u kunt wachten.
  • De neurochirurg, arts-assistent of physician assistant (PA) roept u binnen in de spreekkamer. 
  • De arts of PA stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig krijgt u een lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt de arts het vervolg. De polikliniekmedewerker is bij het consult.
  • Na het gesprek regelt de polikliniekmedewerker bij de afspraakbalie de verdere afspraken. Deze probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.