Midcarpale instabiliteit behandeling

Bij midcarpale instabiliteit van de pols zijn meedere behandelingen mogelijk.

Bij beweging van de pols volgen de acht handwortelbeentjes onderling een vast patroon. Wanneer de bandjes (ligamenten) in de pols zwakker worden of te lang zijn raakt dit vaste patroon verstoord.

Hoe verloopt een midcarpale instabiliteit behandeling?

  • De behandeling bestaat voornamelijk uit handtherapie. Handtherapie vermindert de pijn en verbetert de belastbaarheid van de pols. De verslapte bandjes kunnen niet worden getraind. Door de spieren in de onderarm te versterken wordt de stevigheid in de pols beter.
  • Soms is ondersteuning van spalk of brace tijdelijk noodzakelijk.
  • U kunt ook een polsverstevigende operatie krijgen.

Samen met de arts bespreekt u welke behandeling het beste bij u past.

Waar vindt een midcarpale instabiliteit behandeling plaats?

Een behandeling midcarpale instabiliteit gebeurt op de dagbehandeling CWZ en wordt uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.