Mallet finger behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij een mallet finger (haperende vinger).

Deze aandoening ontstaat vaak door overbelasting. Hierdoor ontstaat een peesschedeontsteking (tendovaginitis stenosans). Een verdikking van de pees loopt vast in de peesschede. Dit is vaak pijnlijk.

Hoe verloopt mallet finger behandeling?

De arts overlegt met u wat de beste behandeling voor u is.

Conservatief
Behandeling zonder operatie is mogelijk. Dit gebeurt als er alleen pijn is en de vinger niet ‘hapert’. Met een spalk of door inspuiten van ontstekingsremmend medicijn rond de pees, moeten de klachten van de peesschedeontsteking verminderen.

Operatie
Een operatie is noodzakelijk als de vinger ‘hapert’ of als een injectie of spalk onvoldoende hebben geholpen. De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving en duur zo’n 20 minuten. U draagt 48 uur een verband en na 2 weken worden de hechtingen meestal verwijderd. Belangrijk is om de vinger meteen na de operatie te bewegen. Zo wordt verkleven van de pees voorkomen. Hierover krijgt u instructies.

Waar vindt mallet finger behandeling plaats?

De behandeling van de mallet finger gebeurt op het behandelcentrum CWZ door de afdeling plastische chirurgie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.