Deroofing

Met deze methode wordt het weefsel boven de holtes en gangenstelsels verwijderd bij acne.

Dit kan worden toegepast als er onder de huid holtes en of gangenstelsels aanwezig zijn, die voortdurend talg blijven produceren en ontsteken. Dit is het geval bij acne.

Hoe verloopt deroofing?

Bij de deroofing procedure wordt er eerst met een dun pincet gekeken of er gangen onder de huid lopen die met elkaar in verbinding staan. Dan is deroofing mogelijk. Vervolgens wordt de huid boven en naast de gangenstelsels plaatselijk verdoofd. De huid wordt weggesneden zodat het gangenstelsel zichtbaar wordt. De bodem daarvan wordt zoveel mogelijk intact gelaten, die vormt later de nieuwe huid. Na ongeveer 2 uur is de verdoving uitgewerkt en meestal valt de pijn mee.

Na de ingreep blijft de wond open en groeit in 2 tot 4 weken vanzelf dicht. De wond kan de eerste 2 dagen nabloeden. U kunt er gewoon mee onder de douche, het is zelfs goed om de wond dagelijks met de douchekop (zachte stralen, lauw-warm) uit te spoelen. Daarna zachtjes droog deppen en verbinden met een droog gaas, eventueel met een vetgaas er tussen om te voorkomen dat het verband aan de wond blijft kleven.

Waar vindt deroofing plaats?

Deroofing wordt uitgevoerd op de afdeling dermatologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.