Buikoperatie aneurysma

Deze operatie kan nodig zijn als u een verwijde lichaamsslagader (aneurysma) heeft.

Bij de operatie wordt de beschadigde slagaderwand vervangen door een kunststof vaatprothese. Dit is een soort buisje waardoor uw bloed kan stromen.

Wanneer deze buikoperatie?
Een buikoperatie om een vaatprothese te plaatsen is een zware operatie. Er is een kans op grote complicaties en soms zelfs overlijden. Daarom moet worden afgewogen of een operatie de moeite waard is. Het risico dat de verwijde lichaamsslagader scheurt kunt u afwegen tegen de risico’s van de operatie. Als het aneurysma nog klein is, is het risico dat het scheurt niet zo groot. Dan wegen de voordelen van een operatie niet op tegen de nadelen.

Toon meer

Hoe verloopt een buikoperatie vaatprothese?

Eerst wordt u onder narcose gebracht. U bent dan volledig verdoofd. De arts maakt een snee in uw buik. Daarna vervangt de arts het te wijde deel van de slagader door een kunststof vaatprothese.

Waar vindt de buikoperatie vaatprothese plaats?

Deze buikoperatie gebeurt op door de vaatchirurg op een operatiekamer.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.