Borstverkleining

Bij een borstverkleining wordt de borst kleiner gemaakt.

De plastisch chirurg probeert zo rekening te houden met de gewenste cupmaat. Vanuit zijn visie of ervaring zal hij hierover adviseren. 

Er is geen garantie dat de operatie de gewenste cupmaat geeft. De basisbreedte van de borst blijft gelijk en bepaalt voor een deel wat de cupmaat wordt.

Toon meer

Hoe verloopt een borstverkleining?

Een borstverkleining vindt plaats onder algehele narcose. Er bestaan verschillende operatietechnieken voor een borstverkleining. Uw plastisch chirurg zal u voor de operatie informeren over de techniek van zijn of haar keuze.

  • Tijdens de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel en huid verwijderd.
  • De chirurg vormt een nieuw en kleiner model borst.
  • De tepelhof wordt verkleind en verplaatst.
  • Het verwijderde weefsel wordt voor onderzoek opgestuurd om eventuele afwijkingen in het verwijderde klierweefsel op te sporen.

Een borstverkleining duurt gemiddeld twee uur.

Waar vindt een borstverkleining plaats?

Een borstverkleining wordt gedaan op de afdeling plastische chirurgie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.