Borstvergroting

Een borstvergroting is het vergroten van de borsten.

Er zijn geen duidelijke leeftijdsgrenzen voor een borstvergrotende operatie, maar de ingreep zal niet snel worden uitgevoerd vóórdat iemand 18 jaar oud is.

Het is belangrijk dat u de borstvergrotende operatie zelf wilt. Het moet geen wens zijn van mensen in uw omgeving, bijvoorbeeld uw partner. Een borstvergrotende operatie lost over het algemeen geen sociale of seksuele problemen op.

Toon meer

Hoe verloopt een borstvergroting?

  • Een kwartier voor de ingreep wordt u naar de verkoeverkamer gebracht, hier worden u nog wat vragen gesteld waarna u naar de operatiekamer wordt gereden.
  • Voor de operatie tekent de plastisch chirurg de borsten af. Dit gebeurt meestal op de verkoeverkamer, maar soms ook op verpleegafdeling. Dat hangt af van het operatieprogramma.
  • In de operatiekamer stapt u over op een smalle operatietafel. De anesthesioloog geeft u de verdoving, die met u besproken is.
  • Voordat de operatie begint, krijgt u bewakingsapparatuur aangesloten. Hiermee kunnen we lichaamsfuncties zoals bloeddruk, pols en ademhaling tijdens de operatie goed observeren.

Waar vindt een borstvergroting plaats?

Een borstvergroting gebeurt op de afdeling plastische chirurgie.

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.