Geheugenpoli

De geheugenpoli is er voor patiënten jonger dan 75 jaar met geheugenproblemen.

Het doel van de geheugenpolikliniek is te onderzoeken waar uw geheugenproblemen vandaan komen. Dat doen we samen met u en uw partner of een naaste. De polikliniek is onderdeel van de polikliniek neurologie.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 10
maandag - vrijdag
8.30 - 16.45 uur
neurologie C05

Over geheugenproblemen

Vaak denken mensen bij geheugenproblemen aan dementie, maar dat is niet altijd de oorzaak van deze problemen. Geheugenklachten maar ook bijvoorbeeld woordvindproblemen of andere taalproblemen, moeite met het oplossen van problemen of verandering van gedrag  kunnen veel oorzaken hebben, zoals: een depressie, een tekort aan vitamine B12 en medicatiegebruik.

Ook kan er sprake zijn van een goedaardige vergeetachtigheid, die veel bij ouderen voorkomt (normale veroudering) en die niet hoeft te leiden tot dementie. In dat geval kan onderzoek ongerustheid wegnemen.

Voor een afspraak op de geheugenpoli heeft u een verwijzing van u huisarts of specialist nodig. 

Waarom naar CWZ bij geheugenproblemen?

Wij bieden u deskundigheid in de diagnostiek. Ons team van deskundigen heeft uitgebreide ervaring met vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, maar ook met zeldzame vormen van dementie. 

Zorgverleners

Bij de geheugenpolikliniek leveren diverse zorgprofessionals samen diagnostiek op maat. Ons team bestaat uit: 

  • neuroloog Daniela Bertens 
  • verpleegkundig specialist Helma Borgers 
  • een neuropsycholoog 
  • een klinisch geriater 
  • een psychiater (op indicatie)

Wat kunt u verwachten

  • Persoonlijke benadering en uitstekende begeleiding voor, tijdens en na de diagnose.
  • Ervaren en deskundige zorgprofessionals: neuroloog, neuropsychologen, geriater, assistent-neuroloog en verpleegkundig specialist.
  • Uitstekende onderzoekmethoden. 
  • Korte lijnen naar fysiotherapie, ergotherapie of logopedie voor behandeling. 
  • Externe samenwerkingsverbanden, onder andere met Zorgtrajectbegeleiders.
  • Mogelijkheid van onderzoek bij anderstalige patiënten. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.