Verwijzen naar polikliniek kanker en psychiatrie

23 november 2023

​​​​​​​Op de polikliniek kanker en psychiatrie werken hulpverleners die gespecialiseerd zijn in psychiatrische klachten bij kanker. De polikliniek staat open voor verwijzingen.

Illustratie therapie | CWZ Nijmegen

Op de polikliniek kanker en psychiatrie werken hulpverleners die gespecialiseerd zijn in psychiatrische klachten bij kanker. De polikliniek staat open voor verwijzingen.

Uit balans

Veel voorkomende problemen die wij behandelen zijn angst- en stemmingsstoornissen. Behalve de aandoening zelf, kunnen ook de bijwerkingen van medisch noodzakelijke behandelingen leiden tot hevige stemmingsontregelingen, zoals bijvoorbeeld bij tamoxifen of dexamethason. Mensen die al psychiatrisch belast waren kunnen uit balans raken tijdens of na de antikankerbehandelingen.

Else Bisseling 

Het omgaan met en behandelen van deze klachten vormen het aandachtsgebied van de polikliniek kanker en psychiatrie. Else Bisseling, betrokken psychiater, werkt zeer nauw samen met haar collega’s van medische psychologie en medisch maatschappelijk werk. Ook is zij lid van het palliatief team en het AYA-zorgteam van CWZ.