Röntgen - echolokalisatie van de borst

Een onderzoek waarbij de plaats van een aandoening in de borst wordt vastgelegd. 

Er zijn twee vormen van röntgen-echolokalisatie van de borst. Met markering door een metalen draad of met markering door een radioactief zaadje.

In sommige gevallen is de aandoening in de borst onvoldoende of helemaal niet voelbaar, waardoor de chirurg tijdens de operatie niet kan voelen waar de aandoening zit.

Toon meer

Hoe verloopt een röntgen-echolokalisatie van de borst?

Het onderzoek kan op twee manieren gebeuren:

  • met röntgengeleide
  • met echogeleide.

In beide gevallen geeft de radioloog met behulp van een dunne metalen draad of met een radioactief zaadje nauwkeurig aan waar de aandoening zich bevindt.

Waar vindt een röntgen-echolokalisatie van de borst plaats?

Een röntgen- / echolokalisatie vindt plaats op de afdeling radiologie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.