Doppler onderzoek

Dit is een onderzoek waarbij met geluidsgolven de snelheid van de bloedstroom in de slagaders wordt gemeten.

Dit gebeurt met een microfoontje, zo groot als een balpen, en gel. Het signaal van de bloedstroom wordt hoor- en zichtbaar gemaakt. Het geluid is versterkt en het lawaai wat u hoort is normaal.

Hoe verloopt een doppler onderzoek?

Tijdens het onderzoek krijgt u bloeddrukbanden om armen en benen. Dit is om de drukken te meten. Door middel van het microfoontje dat op de huid wordt geplaatst in de lies, enkel/voet en arm beiderzijds zoekt de laborant de slagader. Het beluisteren van de bloedvaten is niet pijnlijk. Daarna worden per keer de bloeddrukband opgepompt.

Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

Hoe bereidt u zich voor op een doppler onderzoek?

  • Trek gemakkelijke kleding aan.
  • 10 minuten voor de afspraaktijd meldt u zich bij meldpunt 1B, u wordt doorverwezen naar de wachtruimte van B26.
  • Zodra u aan de beurt bent wordt u opgehaald.

Waar vindt een doppler onderzoek plaats?

Een doppler onderzoek vindt plaats op afdeling B26. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.