Slijmbeurs leegzuigen

Met een naald verwijdert de arts het slijmbeurs uit het lichaam. 

Als uw slijmbeurs is geïrriteerd op opgezwollen kan het nodig zijn om uw klachten te verminderen door het leegzuigen van de slijmbeurs.

Het vocht uit de slijmbeurs wordt dan weggezogen en de productie van nieuw vocht wordt verminderd door middel van het inspuiten van een medicijn in de slijmbeurs.

Toon meer

Hoe gaat het leegzuigen van de slijmbeurs?

Zonodig wordt u plaatselijk verdoofd. Daarna zuigt de arts de slijmbeurs leeg met een naald. Daarna spuit de arts een medicijn in die de ontsteking en nieuwe vochtproductie remt. Als deze behandeling niet tot het gewenste resultaat leidt, kunt u samen met uw arts beslissen tot een operatie om de gehele slijmbeurs te laten verwijderen.

Wanneer wordt uw slijmbeurs leeggezogen?

De meeste klachten veroorzaakt door een slijmbeurs ontstaan in de elleboog of knie. De slijmbeurs kan door een klap of val beschadigen. Als dit vaker gebeurt of het slijmbeurs gaat irriteren, kan er een zwelling ontstaan. Deze zwelling kan verdwijnen door het leegzuigen van het slijmbeurs.

Waar gebeurt het leegzuigen van de slijmbeurs?

Dit gebeurt op de polikliniek chirurgie-heelkunde.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.