Slijmbeurs leegzuigen

Met een naald verwijdert de arts het vocht uit de slijmbeurs. 

Als uw slijmbeurs geïrriteerd of opgezwollen is, kan leegzuigen uw klachten verminderen. Het inspuiten van een medicijn vermindert daarna de productie van nieuw vocht.

De meeste klachten veroorzaakt door een slijmbeurs ontstaan in de elleboog of knie. De slijmbeurs kan door een klap of val beschadigen. Als dit vaker gebeurt of als de slijmbeurs gaat irriteren, kan er een zwelling ontstaan. Deze zwelling kan verdwijnen door het leegzuigen van het slijmbeurs.

Toon meer

Hoe verloopt het leegzuigen van de slijmbeurs?

Zonodig wordt u plaatselijk verdoofd. Daarna zuigt de arts de slijmbeurs leeg met een naald. Vervolgens spuit de arts een medicijn in die de ontsteking en nieuwe vochtproductie remt.

Als deze behandeling niet tot het gewenste resultaat leidt, kunt u samen met uw arts beslissen tot een operatie om de gehele slijmbeurs te laten verwijderen.

Waar vindt het leegzuigen van de slijmbeurs plaats?

Dit gebeurt op de polikliniek chirurgie-heelkunde.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.