Pijnbehandeling

Er zijn diverse manieren om pijn te verminderen. 

Pijn is heel persoonlijk. De ene dag zult u meer last hebben dan de andere. Voor ons geldt: pijn is wat u ervaart als pijn en zo erg als u zegt.

Verschillende manieren van pijnbehandeling

Er zijn verschillende manieren om pijn te verminderen:

  • Medicijnen.
  • Ruggenprik. Bij een ruggenprik krijgt u een prik in uw rug, tussen de wervels. De prik verdooft uw onderlichaam en benen.
  • Gewrichtsbehandeling. Een arts brengt een dun naaldje in het gewricht woordoor medicijnen kunnen worden gegeven. Soms wordt ook een stroombehandeling van het gewricht uitgevoerd.
  • Zenuwblokkade. Een arts blokkeert een zenuw door er (verdovende) stoffen in te spuiten en/of hem te behandelen met warmte. Alleen de vezels die pijn doorgeven beschadigen hierbij. De vezels die het gevoel doorgeven blijven heel.
  • Zenuwprikkeling (TENS).
  • Paramedische behandeling. Voorbeelden zijn fysiotherapie, oefentherapie of manuele therapie. Pijn kan namelijk ook komen of erger worden door een verkrampte of verkeerde houding.
  • Soms is het zinvol dat een psycholoog bij de behandeling wordt betrokken. Welke behandeling u krijgt, hangt af van hoe erg de pijn is en wat voor soort pijn u hebt. Vaak zal er een combinatie van behandelingen zijn. Helaas is niet alle pijn goed te behandelen. Vooral pijn die ontstaat in het zenuwstelsel zelf (neuropathische pijn) is heel moeilijk te behandelen.

 

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.