Leegzuigen bult

Door het vocht uit een bult te zuigen verdwijnt de zwelling.

Bij sommige aandoeningen ontstaat een bult met vocht. Deze zwelling kan op de huid zitten (bijvoorbeeld een ganglion), maar ook in het lichaam (bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking). 

Hoe verloopt het leegzuigen van een bult?

De arts prikt met een naald in de zwelling. Soms wordt na het leegzuigen een vloeistof ingespoten die ervoor zorgt dat de kans kleiner is dat de bult terugkomt.

Waar vindt leegzuigen van een bult plaats?

U krijgt de behandeling op de polikliniek heelkunde.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.