Eierstokkankerbehandeling

Een operatie is de meest voorkomende behandeling bij eierstokkanker.

Operatie bij eierstokkanker

In een vroeg stadium wordt er vaak een stadieringsoperatie gedaan, hiermee kan het stadium van de ziekte worden vast gesteld. Hierbij verwijdert de gynaecoloog de eierstokken, baarmoeder en het grote inwendige vetschort ook wel omentum genoemd.

Behandeling van eierstokkanker

Als de ziekte zich door de hele buikholte heeft uitgebreid, neemt de gynaecoloog zo veel mogelijk tumorweefsel weg. Deze operatie wordt een debulking genoemd.

Ondanks een operatie bestaat de behandeling van eierstokkanker altijd uit twee delen. Zowel een operatie als chemotherapie. Soms wordt er voor gekozen om eerst kuren chemotherapie te geven gevolgd door een debulkingsoperatie en nog aanvullende kuren chemotherapie om de schade die een operatie kan opleveren te beperken. 

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.