ClariVein-behandeling van spataderen

Behandeling om spataderen te verwijderen.

De ClariVein-behandeling is een nieuwe methode voor de behandeling van grote spataderen. Deze behandeling is geschikt voor het uitschakelen van de ader aan de achterzijde van het onderbeen en voor het uitschakelen van de grote ader aan de binnenzijde.

Hoe verloopt de ClariVein-behandeling?

Bij de ClariVein-behandeling brengt de physician assistant of de arts via een kleine snede in de huid een katheter in de spatader. In de katheter zit een draad met aan het einde een klein metalen balletje. De draad wordt aangesloten op een handvat dat voor een ronddraaiende beweging zorgt. De beweging beschadigt de binnenste laag van de wand van de ader.

Samen met een medicijn dat tegelijkertijd door de katheter wordt ingespoten ontstaat littekenweefsel. De wanden van de ader plakken daardoor aan elkaar vast en verschrompelen uiteindelijk.

Na de behandeling wordt een elastische steunkous om het been aangelegd. Die moet ervoor zorgen dat de vorming van bloeduitstortingen beperkt blijft en dat de spataderen worden dichtgedrukt.
Een goede pijnbestrijding is belangrijk voor het genezingsproces. En het helpt om goed in beweging te blijven, bijvoorbeeld door te wandelen.

 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.