Psychiatrische consultatieve dienst

Psychiatrische consultatieve dienst

 

De psychiatrische consultatieve dienst van de afdeling psychiatrie is betrokken bij de psychiatrische zorg voor mensen die opgenomen zijn binnen CWZ vanwege lichamelijke problemen. Wanneer er bij een patiënt sprake is van psychiatrische problematiek, of het vermoeden hierop, dan kan een arts binnen CWZ de psychiatrisch consultatieve dienst vragen voor diagnostiek en behandeladviezen.
Op verzoek van een medische specialist vinden ook psychiatrische beoordelingen plaats van patiënten op de Spoedeisende hulp van CWZ.

Nadat de patiënt uit het ziekenhuis wordt ontslagen, kan de behandeling, als het nodig is, voortgezet worden op de polikliniek psychiatrie of Medisch Psychiatrische Unit (MPU).

 

 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.