Longfunctieafdeling

De longfunctie-afdeling is de onderzoeksafdeling van longziekten. Longfunctie-laboranten doen hier onderzoek naar het functioneren van de longen en luchtwegen.

Bereikbaarheid

024 365 82 40
maandag - vrijdag
8.30 - 12.00 uur
13.00 - 16.30 uur
longziekten B70

Afspraken

Afspraak maken
De dokter vraagt het onderzoek aan. De afspraak wordt voor u gemaakt. Bij het maken van de afspraak krijgt u mondelinge informatie over het onderzoek. Vaak krijgt u ook een folder mee.

Gang van zaken

  • U gaat naar Meldpunt 2B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt. 
  • Een longfunctielaborant roept u vervolgens op voor het verrichten van het onderzoek.
  • Het onderzoek vindt plaats.
  • De uitslag gaat naar de dokter die het onderzoek heeft aangevraagd. Voor de uitslag op de polikliniek maakt u zelf een afspraak.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.