Klinisch chemisch laboratorium

Het klinisch chemisch laboratorium verricht laboratoriumonderzoek op verzoek van uw arts.

Door zo'n onderzoek kan de arts meer te weten komen over de mogelijke aanwezigheid van ziekten. Wilt u laten bloedprikken? Ga naar bloedonderzoek / bloedprikken voor het maken van een afspraak.

De arts kan zo het verloop van een ziekte volgen, het succes van een behandeling vaststellen of ziekten helpen te voorkomen. 

Wat doen we?
We onderzoeken bloed, urine, ontlasting of andere lichaamsvochten. Ook speelt het klinisch chemisch laboratorium een belangrijke rol bij bloedtransfusies en kunstmatige bevruchtingen. Deze onderzoeken voeren we uit voor alle afdelingen, poliklinieken en specialismen.

Naast direct patiënt-gerelateerde werkzaamheden voert het laboratorium ook verwantschapsonderzoek uit en biedt het ondersteuning aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. 

Bent u verwijzer?
Bezoek dan ook bij het onderdeel zorgpartner de pagina over het klinisch chemisch laboratorium.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 86 70
C60

  Wat doet KCL?

  Bloedafname
  Soms is er onderzoek nodig naar een bepaald bestanddeel in uw bloed. Er wordt dan bloed afgenomen. Dit kan bij CWZ op afdeling B82, bij één van onze prikposten. Of u maakt gebruik van thuis prikken

  Achtergrondinformatie bloedonderzoek
  Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskundeleest u achtergrondinformatie over het bloedonderzoek.

  DNA verwantschapsonderzoek
  Bij CWZ kunt u terecht voor een DNA verwantschapsonderzoek. We  voeren deze DNA-tests nu al vele jaren uit en hebben daarmee reeds wat vragen rondom verwantschap beantwoord.

  Kwaliteit

  De kwaliteit van onze onderzoeken heeft voor ons de hoogste prioriteit. We zijn trots op onze accreditaties en erkenningen.

  Tarieven/prijslijsten

  Folders

  Waarvoor kunt u bij ons terecht ?