Klinisch chemisch laboratorium

Het klinisch chemisch laboratorium verricht laboratoriumonderzoek op verzoek van uw arts.

Door zo'n onderzoek kan de arts meer te weten komen over de mogelijke aanwezigheid van ziekten. Wilt u laten bloedprikken? Ga naar bloedonderzoek / bloedprikken voor het maken van een afspraak.

De arts kan zo het verloop van een ziekte volgen, het succes van een behandeling vaststellen of ziekten helpen te voorkomen. 

Wat doen we?
We onderzoeken bloed, urine, ontlasting of andere lichaamsvochten. Ook speelt het klinisch chemisch laboratorium een belangrijke rol bij bloedtransfusies en kunstmatige bevruchtingen. Deze onderzoeken voeren we uit voor alle afdelingen, poliklinieken en specialismen.

Naast direct patiënt-gerelateerde werkzaamheden voert het laboratorium ook verwantschapsonderzoek uit, zoals een vaderschapstest. Ook bieden we ondersteuning aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. 

Bent u verwijzer?
Bezoek dan ook bij het onderdeel zorgpartner de pagina over het klinisch chemisch laboratorium.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 86 70
C60

  Wat doet KCL?

  Bloedafname
  Soms is er onderzoek nodig naar een bepaald bestanddeel in uw bloed. Er wordt dan bloed geprikt. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde leest u achtergrondinformatie over het bloedonderzoek.

  DNA verwantschapsonderzoek 
  Bij CWZ kunt u terecht voor een DNA verwantschapsonderzoek, zoals een vaderschapstest. We doen al vele jaren DNA-onderzoek en hebben daarmee veel verschillende verwantschap vraagstukken beantwoord.

  Kwaliteit

  De kwaliteit van onze onderzoeken heeft voor ons de hoogste prioriteit. We zijn trots op onze accreditaties en erkenningen.

  Wilt u zich aanmelden voor een DNA test?

  Neem voor een DNA test voor verwantschapsonderzoek contact op via ons emailadres vwo@verwijder-dit.cwz.nl.

  Prijslijsten / tarieven

  Hier vindt u de prijslijsten / tarieven van klinische chemie en medische microbiologie.

  Folders

  Waarvoor kunt u bij ons terecht ?