Klinische farmacie

De juiste medicijnen aan uw bed: daarvoor zorgt klinische farmacie. 

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, wordt u vaak met medicijnen behandeld. De afdeling klinische farmacie (ziekenhuisapotheek) levert deze. Ook de medicijnen die u thuis al gebruikte, worden tijdens uw verblijf door ons verstrekt.

De ziekenhuisapotheek tijdens uw verblijf

De ziekenhuisapotheek werkt net als een 'gewone' apotheek. De dokter schrijft een recept uit voor het medicijn dat u nodig heeft. De ziekenhuisapotheek levert de medicijnen en uw verpleging zorgt dat u de juiste medicijnen inneemt. De ziekenhuisapotheek zorgt dat er voldoende voorraad is en dat alles op de juiste manier wordt opgeslagen. Ook controleren wij de dosering en kijken we of de medicijnen gebruikt kunnen worden in combinatie met andere medicijnen die u al gebruikt.

Vakmensen

De meeste geneesmiddelen worden kant en klaar gekocht. Sommige ingewikkelde medicijnen worden door ons zelf gemaakt. In de ziekenhuisapotheek werken vakmensen, die speciaal voor het werk in een ziekenhuis zijn opgeleid. Naast het verzorgen van de medicijnen geven we opleidingen en adviseren we de medisch specialisten.

Contactformulier

Bij vragen kunt u dit contactformulier gebruiken.

Geneesmiddelen na ontslag

Als u het ziekenhuis verlaat, kunt u de voorgeschreven geneesmiddelen direct ophalen bij de CWZ Apotheek of bij de dienstapotheek (avond en weekend) bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Wel zo handig.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.