BeterBuiten

Een plek bij het ziekenhuis, midden in het groen, met fluitende vogels om je heen, waar je als patiënt alleen of samen met je naasten even kunt ontspannen.

Op dit moment bouwen we aan onze nieuwe droom: BeterBuiten. Een plek bij het ziekenhuis, midden in het groen, in de frisse buitenlucht, met fluitende vogels om je heen, waar je als patiënt alleen of samen met je naasten even kunt ontspannen. Een plek voor goede gesprekken, waar je even niet aan je ziekte hoeft te denken en je je weer even mens kunt voelen. Een plek in een rustige omgeving, voor iedere patiënt, ook als je nog niet fit genoeg bent om uit bed te gaan of afhankelijk bent van medische apparatuur.

Vrienden van CWZ | BeterBuiten

Onze droom

Annemieke Idsinga, kwaliteitsadviseur IC: 'Het is onze droom om een buitenplek voor patiënten te realiseren, waar ze de wind weer even voelen en de vogels horen fluiten. Lees het hele interview

 

Buiten herstellen

Met BeterBuiten streven we naar een zogenaamde 'healing environment': een omgeving die bijdraagt aan behandeling, herstel en welzijn. De natuur heeft namelijk een positief effect op onze gezondheid. Zo helpt het om stress te reduceren, meer te ontspannen en tevredenheid en herstel te bevorderen. Ook is het bewezen dat natuurgeluiden, zoals van vogels, zachte wind of water, bijdragen aan de stressverlichting bij patiënten in ziekenhuizen en uitzicht op natuur kan het herstel na een operatie bevorderen. Naast de positieve effecten voor de patiënten, kan BeterBuiten ook bevorderend zijn voor de mentale weerbaarheid van onze medewerkers (RIVM).

Oog voor de omgeving

CWZ heeft oog voor de omgeving, door een groen en schoon milieu na te streven en een gezonde leefstijl bij patiënten en medewerkers te stimuleren. Duurzaamheid is dan ook één van de kernwaarden van CWZ. Bij de realisatie van BeterBuiten wordt daarom gebruik gemaakt van duurzame oplossingen, bijvoorbeeld in materialen. Daarnaast willen we weten welke wensen en behoeften er spelen in onze omgeving en daarop inspelen. Daarom betrekken we patiënten en medewerkers bij het ontwerp van BeterBuiten om deze mooie plek samen vorm te geven. 

Status

Om onze droom te realiseren, is er een streefbedrag van € 100.000 nodig. Op dit moment staat de teller op € 19.436,00 (bijgewerkt op: 08-04-2024)

Onze sponsoren

Samen met onze sponsoren bouwen wij aan BeterBuiten voor patiënten van CWZ. Zonder hen zou dat niet mogelijk zijn, veel dank daarvoor! 
 

Help jij mee?

Alle beetjes zijn welkom en kunnen we goed gebruiken om BeterBuiten een mooie plek te geven bij het ziekenhuis. Wil je helpen en/of Vriend van CWZ worden? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder. 

Doneren als particulier

Eenmalig doneren kan op verschillende manieren: 

Geef bij 'opmerkingen' aan dat uw donatie bedoeld is voor BeterBuiten. 

Wilt u vaste vriend worden? Dat kan via het machtingsformulier vaste vriend

Doneren als bedrijf

Als bedrijf kan je ons op verschillende manieren helpen: 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons via vrienden@verwijder-dit.cwz.nl