Steunkousen

Steunkousen zijn een hulpmiddel voor mensen die last hebben van vochtophopingen.

Een steunkous drukt van buitenaf op een arm of been. Hierdoor wordt er minder vocht aangemaakt. De officiële naam voor steunkousen is elastische kousen.

Steunkousen worden gebruikt bij behandeling van:

  • lymfoedeem 
  • spataderen 
  • trombose 
  • open been.
Toon meer

Hoe verloopt de behandeling met steunkousen?

Steunkousen moet u op maat laten maken. De 'steunkousen' die u zelf in de winkel kunt kopen zijn niet goed genoeg. Ze mogen niet knellen, maar ook niet te los zitten.

Hoe lang u de steunkousen moet dragen, is afhankelijk van de aandoening die u heeft. De kousen mogen alleen af tijdens het sporten en douchen. Ook op warme dagen is het belangrijk om de steunkousen aan te houden.

Waar vindt de behandeling met steunkousen plaats?

Voor steunkousen kunt u terecht op meerdere afdelingen van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.