Patiënteninformatie orthopedie

Algemeen

Naar boven

Nek

Naar boven

Heup

Naar boven

Knie

Naar boven

Voet en enkel

Naar boven

Informatiebijeenkomst Zelf artroseklachten verminderen

Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden in CWZ door de afdeling orthopedie. Opgeven voor informatiebijeenkomst Zelf artroseklachten verminderen.

Wachttijden orthopedie

Hier vindt u de actuele wachttijden van orthopedie in het CWZ. Zo kunt u zien wanneer u gemiddeld gezien terecht kunt voor een behandeling.

Patiënten informatie dossier

In het patiënten informatie dossier (PID) staan gegevens over aandoeningen van patiënten.

Orthopedie heeft de volgende PID's: 

App met info voor patiënten

Informatie n.a.v. publicaties Trouw en Radar over implantaten

Op maandag 26 november 2018 stond er een artikel in Trouw over de (on)veiligheid van implantaten. Ook het programma Radar besteedde er een uitzending aan. De informatie van Trouw en Radar kan wellicht vragen bij u oproepen als u een orthopedisch implantaat (kunstgewricht) heeft.

Antwoorden op de meest gestelde vragen
Bij CWZ orthopedie worden alleen implantaten geplaatst van zogenaamde ODEP classificatie 10A. Deze internationale norm geeft aan dat dit implantaten zijn die door een grote groep mensen tenminste 10 jaar zonder problemen zijn gebruikt. CWZ registreert al ruim 10 jaar gegevens over alle geplaatste orthopedische implantaten, de patiënten en de operatie in een landelijk kwaliteitsregister voor orthopedische implantaten. Dit is de Landelijke Registratie Orthopaedische Implantaten. De gegevens in dit register gebruikt de landelijke vereniging voor orthopedie (NOV) voor allerlei vormen van (wetenschappelijk) onderzoek, om resultaten en effecten van implantaten te controleren en om te achterhalen welke kunstgewrichten bij wie zijn gebruikt. Hebt u na 8 december 2017 een orthopedisch implantaat gekregen? Dan kunt u in uw patiëntportaal MijnCWZ terugvinden welk type implantaat u heeft, onder het tabblad ‘Operatie-informatie’. Hierin staan implantaten vermeld die vanaf 8 december 2017 zijn geplaatst (het moment dat patiëntportaal MijnCWZ live ging).

Meer informatie
Voor meer informatie heeft de landelijke orthopedische vereniging NOV een document opgesteld met veelgestelde vragen en antwoorden over orthopedische implantaten. Wij hopen dat u hiermee de antwoorden op uw vragen kunt terugvinden. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de polikliniek orthopedie op telefoonnummer 024 365 82 65.

Links orthopedie

Op deze pagina vindt u handige links naar verschillende websites die met orthopedie te maken hebben.