Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Digitale zorg kan overal, ook thuis

02 december 2022

Zorg kan steeds vaker digitaal en dus ook vanuit thuis. CWZ steunt de landelijke campagne ‘Thuis kan het ook’ om aandacht te vragen voor digitale zorg.

Zorgprofessionals met bordje Thuis kan het ook | CWZ Nijmegen

De zorg verandert. Nu en in de toekomst. Zorg kan steeds vaker digitaal en dus ook vanuit thuis. Wist u dat u kunt beeldbellen met uw arts? En dat thuismonitoring van uw gezondheid mogelijk is? Dat geeft u gemak en het scheelt u reistijd. CWZ steunt daarom de landelijke campagne ‘Thuis kan het ook’ om aandacht te vragen voor digitale zorg.

ZO! Zorg Overal

CWZ wil patiënten met digitale zorg de juiste zorg op de juiste plek geven. Waar en wanneer u dat wilt. Met de eigen campagne ZO! Zorg Overal wil CWZ laten zien dat zorg overal mogelijk is: thuis, onderweg en bij CWZ. Dat bepaalt u zelf. Zorg kan overal, persoonlijk en dichtbij.

Landelijke campagne ‘Thuis kan het ook’

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is gestart met de campagne #thuiskanhetook. Dit is in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland en Vliegwiel, die zich inzetten om de zorg beter te maken. De campagne vraagt aandacht voor digitale zorg aan patiënten. Kijk voor meer informatie op de website Thuis kan het ook.

Beeldbellen met uw arts

Heeft u een afspraak met uw arts of verpleegkundige? Thuis kan het ook! Een persoonlijk gesprek kan vaak via beeldbellen. Beeldbellen doet u vanuit huis in uw eigen, vertrouwde omgeving. U ziet en hoort uw zorgverlener via uw telefoon-, tablet-, of computerscherm. De verbinding is veilig en het scheelt u reistijd en parkeerkosten. Lees hoe beeldbellen werkt. Of vraag uw zorgverlener naar de mogelijkheden voor uw afspraak.

Thuismonitoring

Gaat u regelmatig naar het ziekenhuis? Voor het meten van uw bloeddruk, hartslag of andere waarden? Thuis kan het ook! Via telemonitoring met de CWZ Thuis app kan uw zorgverlener op afstand uw gezondheidssituatie in de gaten te houden. Via deze app staat u altijd in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is.

Telemonitoring is mogelijk voor inmiddels zo’n 20 behandelingen. Zoals astma, diabetes, hartfalen, IBD, longkanker en slaap. 

Digitaal als het kan

Anneke van Veen, longarts en ambassadeur digitale zorgtransformatie, vertelt: 'Met digitale zorg kunnen we patiënten beter volgen en voorlichten. We kunnen nu samen met de patiënt in de gaten houden hoe het thuis gaat en of het echt nodig is om naar het ziekenhuis te komen. Is contact met een zorgverlener toch nodig, dan wordt direct een afspraak gemaakt. Indien mogelijk via beeldbellen, of telefonisch. Of anders toch met een bezoek aan het ziekenhuis.'

Patiëntportaal MijnCWZ

U kunt als patiënt voor uw afspraak, onderzoek of behandeling in CWZ zelf vanuit (t)huis nu al veel digitaal regelen. Zoals een vragenlijst invullen, afspraak wijzigen of uitslag bekijken in MijnCWZ. Dat is uw eigen, persoonlijke patiëntportaal. Heeft u een vraag zonder spoed? Dan kunt u ook een bericht versturen via MijnCWZ (dit heet een e-consult). Lees wat u nog meer kunt zien en doen in uw eigen patiëntportaal.

Op de foto: Anneke van Veen en Jolanda van Swam (senior doktersassistente)