Actuele wachttijden plastische chirurgie in kalenderdagen

Geactualiseerd 12 september 2019

Wachttijd polikliniek Aantal dagen
CWZ, lokatie poli Jonkerbosch 21
CWZ Waalsprong, alleen op dinsdagmiddag nb
CWZ Druten n.v.t.
Wachttijd na bezoek aan polikliniek Wachttijd behandeling in dagen Wachttijd diagnostiek in dagen
Poliklinische ingrepen:
Kleine ingrepen: huidafwijkingen 60 n.v.t.
Haperende vinger 60 n.v.t.
Carpaal tunnel syndroom 60 n.v.t.
Ooglidcorrectie 60 n.v.t.
Laserbehandeling 30 n.v.t.
Klinische ingrepen:
Borstverkleining* 60 n.v.t.
Borstvergroting* 60 n.v.t.
Borstreconstructie* 120 n.v.t.
Buikwandcorrectie* 60 n.v.t.
Dupuytren, overige pols/handchirurgie 60 n.v.t.

* De wachttijd wordt verlengd bij ingrepen waarbij een goedkeuring van de zorgverzekeraar nodig is. De procedure hiervoor duurt ± 6 weken.

n.v.t. : niet van toepassing    nb : gegevens niet beschikbaar    

Toelichting termen

Wachttijd polikliniek
Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling
Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek
Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op de site staan gemiddelde wachttijden in kalenderdagen vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Vragen over wachttijden?

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Wilt u een afspraak maken met de dokter?

Ga dan naar de pagina Afspraak maken.