Zorgverzekeraars

CWZ werkt intensief samen met zorgverzekeraars. Iedere patiënt verwacht goede kwalitatieve en betrouwbare zorg.

CWZ werkt intensief samen met zorgverzekeraars. Iedere patiënt verwacht goede kwalitatieve en betrouwbare zorg. Elke zorgverlener wil die zorg verlenen. Maar jaarlijks stijgen de zorgkosten, vergrijst de bevolking en groeit de maatschappelijke discussie over de zorguitgaven. De overheid heeft daarom zorgverleners en verzekeraars de opdracht gegeven om zinnige en zuinige zorg te bieden aan patiënten. Een moeilijke opdracht.

Samenwerking met partners uit de regio en zorgverzekeraars

CWZ heeft de uitdaging om de zorg voor de patiënt zo goed mogelijk te organiseren. Wij doen dit samen met partners uit de regio en de zorgverzekeraars. Zo zorgen we door samenwerking dat de patiënt de juiste zorg op de voor hem beste plek krijgt. Kwalitatief goede én betaalbare zorg is hierbij het belangrijkste uitgangspunt.

Afspraken met zorgverzekeraars

Iedereen betaalt maandelijks zorgpremie. Wanneer je bepaalde zorg nodig hebt, verwacht je die ook te krijgen. CWZ maakt met zorgverzekeraars afspraken over hoeveel zorg we jaarlijks maximaal mogen leveren. Het kan gebeuren dat we meer patiënten krijgen dan we hebben voorzien. Dan moeten we daarover in gesprek met de zorgverzekeraar. Belangrijk is ook dat we onze patiënten goed informeren. Iedereen moet goed weten hoe hij verzekerd is.

Belangrijk om vooraf te informeren bij uw zorgverzekeraar

CWZ wijst zijn patiënten er op dat ze zelf bij hun zorgverzekeraar informeren. Het is belangrijk om alle informatie te weten, hebt vóórdat je naar de arts gaat. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf. Veel van deze vragen plus de antwoorden zijn te vinden op onze website.

Meer informatie over zorgkosten en vergoedingen