Onze zorg: slim en innovatief

01 februari 2024

'Patiënten kunnen dankzij digitale zorg hun eigen lichaam veel beter leren kennen.' Dat zegt verpleegkundig specialist Kim van Zutphen in een kort interview op Gezondheidsnet over digitale zorg aan patiënten met hartfalen. “Maar het grote voordeel is dat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen.”

Een patiënt is aan het beeldbellen met een zorgverlener van CWZ

beeldscherm

'Patiënten kunnen dankzij digitale zorg hun eigen lichaam veel beter leren kennen.' Dat zegt verpleegkundig specialist Kim van Zutphen in een kort interview op Gezondheidsnet over digitale zorg aan patiënten met hartfalen. 'Maar het grote voordeel is dat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen.' 

Beeldbellen en een thuismonitoring-app

In haar verhaal vertelt Kim over onze app voor thuismonitoring, waarop patiënten dagelijks hun bloeddruk, hartslag en gewicht invullen. Als de arts bij CWZ ziet dat deze gegevens afwijken, wordt er actie ondernomen. Dat kan telefonisch, maar het kan ook via beeldbellen. Hiervoor kunnen onze patiënten overigens altijd kiezen, in plaats van een afspraak op de polikliniek. Dat scheelt heel wat reisjes naar het ziekenhuis. 

Hoofdpijndagboek en appen met de zorgverlener

En CWZ zet nog veel meer slimme zorg in, zoals het digitale hoofdpijndagboek. Hiermee krijgen patiënt én zorgverlener beter inzicht in de klachten. En we bieden voor sommige specialismen de BeterDichtbij-app aan. Daarmee kan de patiënt als het ware kan whatsappen met de zorgverlener. 
We geven onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek – thuis, onderweg en in het ziekenhuis. Lees welke innovatieve zorg CWZ nog meer inzet. 

Slimme zorg en innovatie staan vanaf eind januari 4 weken lang centraal in de Slimme Zorg Estafette (SZE), georganiseerd door het ministerie van VWS. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.