Nieuwe operatieve behandeling bij lipoedeem

22 september 2023

Naast lymfedrainage en steunkousen biedt CWZ bij lipoedeem nu ook een gespecialiseerde liposuctiebehandeling om het vetweefsel significant te reduceren en daarmee druk- en pijnklachten te verbeteren.

Lipoedeem | CWZ Nijmegen

Lipoedeem is een chronische aandoening, die zich kenmerkt als vetverdelingsstoornis met afwijkende ophopingen van vetweefsel in de benen en/of armen. De klachten bestaan uit pijnlijke en in omvang toenemende ledematen die zwaar en vermoeid aanvoelen. Wereldwijd lijdt 1 op de 10 vrouwen in meer of mindere mate aan lipoedeem.

Diagnose eerder stellen

Vaak wordt de diagnose pas laat gesteld, omdat het initieel ten onrechte als ‘enkel’ obesitas aangezien wordt. Veel patiënten missen hierdoor erkenning voor de klachten die zij ervaren. Met de juiste diagnose en indicatiestelling zijn er echter mogelijkheden om de kwaliteit van leven bij deze aandoening te verbeteren!

Wat biedt CWZ?

Naast lymfedrainage en steunkousen biedt CWZ bij lipoedeem nu ook een nieuwe gespecialiseerde liposuctiebehandeling om het vetweefsel significant te reduceren en daarmee druk- en pijnklachten te verbeteren. Dit kan grote invloed hebben op de kwaliteit van leven bij patiënten met lipoedeem.

De afdeling plastische chirurgie biedt deze behandeling aan. Patiënten kunnen zich laten informeren over de behandelmogelijkheden via 024 365 82 35.