Eerste labs verhuizen naar Dicoon lab in Elst

09 april 2024

Medische microbiologie en immunologie verhuizen in juni als eerste labs van CWZ naar het laboratorium Dicoon in Elst. Wat betekent dit voor de dienstverlening aan huisartsen?

Laboratorium Dicoon

Medische microbiologie en immunologie verhuizen deze maand als eerste labs van CWZ naar het laboratorium Dicoon in Elst. Een belangrijke, spannende nieuwe stap. Sinds begin 2023 biedt Dicoon laboratoriumdiagnostiek en -advies aan meer dan 1000 huisartsen in de regio Arnhem, Ede en Nijmegen. Dicoon is een fusie van de laboratoria medische microbiologie, immunologie, klinische chemie en -farmacie van CWZ, Rijnstate en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Met deze integrale samenwerking maken we het verschil voor patiënten en zorgpartners.

Wat er verandert en wat niet

Onze toewijding aan hoogwaardige laboratoriumdiagnostiek en 24 uur per dag, 7 dagen per week microbiologische ondersteuning voor huisartsen blijft ongewijzigd. We garanderen nog steeds goede toegankelijkheid, een breed scala aan onderzoeken en snelle doorlooptijden met betrouwbare resultaten. De locatie van waaruit we deze diensten leveren verandert komende maand. Ook het aanvraagformulier en de afnamematerialen zullen iets veranderen. Er zal eind mei een omwissel van kweekafname materialen worden verzorgd door onze chauffeurs. De huidige sets worden dan omgewisseld en vanaf dat moment zijn de nieuwe sets ook beschikbaar in onze webshop.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met uw bestaande contactpersoon bij het ziekenhuis of neem een kijkje op www.dicoon.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Rondleiding

Of meld u aan voor het DTO microbiologische en immunologische diagnostiek voor een uitgebreide rondleiding door het nieuwe Dicoon laboratorium. Het hoogtepunt van de rondleiding wordt gevormd door het volledig geautomatiseerde bacteriologielaboratorium. Hier ziet u hoe de kweek en bepaling van resistentiepatronen van bacteriën tegen antimicrobiële middelen tot stand komt.