Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Good Practice predicaat VGZ voor door CWZ-geïnitieerd Schouder Centrum Nijmegen

09 juni 2023

De aanpak van het Schouder Centrum Nijmegen leidt tot zinnige zorg en daarom heeft zorgverzekeraar Coöperatie VGZ het predicaat Good Practice aan het SCN toegekend.

Het Schouder Centrum Nijmegen (SCN) is destijds geïnitieerd door de afdeling orthopedie CWZ en de schouderfysiotherapeuten van FysioNovio om patiënten met schouderklachten in samenwerking met huisartsen sneller en efficiënter te behandelen. De resultaten van deze aanpak leiden tot zinnige zorg en daarom heeft zorgverzekeraar Coöperatie VGZ het predicaat Good Practice aan het SCN toegekend. Inmiddels is het SCN flink uitgebreid met meerdere gespecialiseerde schouder fysiotherapeuten en huisartsen in de regio Nijmegen en omstreken.

Good Practices

De interdisciplinaire werkwijze van SCN levert aantoonbaar goede schouderzorg op voor de schouderpatiënt en zorgverleners en is daarnaast kosteneffectief. Reden voor VGZ om deze werkwijze als Good Practice aan te merken. Good Practices zijn bewezen succesvolle voorbeelden uit de praktijk die de zorg kwalitatief beter maken tegen lagere kosten. VGZ geeft deze voorbeelden een podium en verspreidt ze actief binnen het Netwerk Zinnige Zorg waar onder andere 11 andere ziekenhuizen bij zijn aangesloten, zodat steeds meer patiënten gebruik kunnen maken van deze nieuwe, bewezen effectieve werkwijzen binnen de zorg.

Schouder Centrum Nijmegen

In SCN werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in schouderklachten, huisartsen en de orthopeden van CWZ intensief samen. Pim Kreutzer,fysio- en manueel therapeut FysioNovio: ‘In de regio Nijmegen werken inmiddels 3 orthopeden, 25 fysiotherapeuten en 60 huisartsen volgens deze werkwijze waarbij naast de medische aspecten ook gekeken wordt naar sociale en omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen bij de klachten. Zo proberen we onder- of overbehandelen in de eerste en tweede lijn te voorkomen. Samen beslissen patiënt en zorgverlener wat de beste weg is naar duurzame zelfredzaamheid.’

Patiëntervaring

Dit resulteert in snelle en gerichte behandeling en tevreden patiënten. Ilona van Bekkum, patiënt bij SCN: ‘Ik liep al een hele tijd met klachten rond toen ik door de bedrijfsarts in contact ben gebracht met het SCN. Ik kon snel bij Pim Kreutzer van FysioNovio terecht en was binnen een paar maanden weer aan het werk. Toen mij eenmaal duidelijk was dat het niet alleen aan mijn schouderpezen lag, maar dat schouderpijn ook beïnvloed wordt door situaties thuis en op het werk, hebben we een goed plan kunnen maken. Het is vooral de combinatie van behandeling en gerichte oefeningen die ik voor thuis meekreeg die hebben geholpen. Ook kon ik in de fysiopraktijk oefenen met een aangepast toetsenbord en keek hij naar mijn zithouding omdat ik veel achter het beeldscherm werk.’

Voordelen aanpak SCN

Door betere samenwerking tussen zorgprofessionals wordt de patiënt sneller op de juiste plek geholpen en gaat de kwaliteit van de zorg en de patiënttevredenheid omhoog. Er zijn gemiddeld minder fysiotherapie behandelingen per patiënt nodig en het aantal onnodige behandelingen en verwijzingen naar de tweede lijn daalt. Ook zien we dat juist díe patiënten die wel gezien moeten worden in de tweede lijn snel verwezen en gezien kunnen worden. Jacco Jenner, medisch specialist orthopedie CWZ: ‘Het hele te doorlopen traject is voor patiënten en zorgverleners transparant en werkt heel prettig. Iedereen weet van elkaar wat je kan verwachten’. Doordat de patiëntreis zo kort mogelijk wordt gehouden, nemen de kosten van het zorgtraject af en wordt onnodige verwijzing naar het ziekenhuis voorkomen. Voor de patiënt resulteert de behan­deling in minder pijn, verbeterd fysiek en mentaal functioneren en hoge tevredenheid over de behandeling en herstel.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.