Schouderexperts orthopedie

In CWZ kunt u goed en snel terecht voor onderzoek en behandeling van schouderklachten. Onze schouderexperts staan voor u klaar.

Heeft u schouderklachten? CWZ heeft twee orthopeden, Epyng Hu en Jacco Jenner, die gespecialiseerd zijn in de complexe inhoud van de schouder.

Snel terecht met schouderklachten

Schouderklachten zijn complex. Het is daarom belangrijk om schouderklachten snel te laten behandelen. U kunt na een verwijzing van de huisarts snel terecht bij CWZ orthopedie voor uw schouderklachten. In één dag doen we onderzoek, stellen we de diagnose en maken we samen met u een behandelplan. Dat kan een behandeling in het ziekenhuis zijn of daarbuiten. Behandelingen in het ziekenhuis zijn onder andere stabilisatie van de schouder, plaatsen van een schouderprothese, behandeling met een injectie in het schoudergewricht, het opereren van een gebroken schouder of het mobiliseren van de schouder.

De CWZ schouderorthopeden werken intensief samen met andere specialisten op het gebied van schouderklachten in het Schouder Centrum Nijmegen (SCN) en weten hoe en wanneer andere zorgverleners, zoals een fysiotherapeut, ingeschakeld moeten worden. 

Schouder Centrum Nijmegen

Schouder Centrum Nijmegen (SCN) is in 2013 ontstaan op initiatief van de schouderorthopeden van CWZ en de fysiotherapeuten van FysioNovio. Zij hadden en hebben als doel de schouderzorg in de regio Nijmegen te verbeteren. Inmiddels zijn steeds meer zorgverleners aangesloten, zoals fysiotherapeuten en huisartsen. Het netwerk breidt zich steeds verder uit. 

Samenwerking voor aantoonbaar betere schouderzorg
Het SCN levert zorg op maat aan mensen met schouderklachten. Gespecialiseerde fysiotherapeuten, huisartsen en orthopeden bundelen hun kennis en kunde om u de beste zorg te kunnen bieden. Deze specialisten hanteren dezelfde werkwijze en zorgen er voortdurend voor dat hun kennis up-to-date blijft.  Zo is én blijft het SCN een expertisecentrum voor de diagnose en behandeling van mensen met schouderklachten.

Snel en goed geholpen, op de juiste plek
Snelle behandeling is belangrijk bij schouderklachten: hiermee kunnen chronische klachten worden voorkomen. Het eerste contactmoment bij het SCN is daarom met één van de gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten, want in 90% van de gevallen kunnen zij de klachten goed behandelen. Zo worden onnodige onderzoeken, tijdverlies en onnodige kosten voorkomen. Blijkt na het eerste contact dat er meer onderzoek of behandeling door de orthopeed nodig is, dan is de patiënt snel doorverwezen naar CWZ dankzij de samenwerking binnen het SCN.

Werken aan verbetering van schouderzorg
Op dit moment loopt er een project om de werkwijze van het SCN verder te onderbouwen en implementeren. Hierbij zijn alle belanghebbenden betrokken, zoals patiënten, zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, orthopeden), zorgverzekeraars en de beroepsgroep voor fysiotherapeuten KNGF. Er zijn al mooie resultaten gehaald. Lees meer over de resultaten van samenwerking in het Schoudercentrum Nijmegen.