Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Fijn thuis slapen na schouderingreep

13 februari 2019

CWZ is één van de weinige ziekenhuizen die alle schouderchirurgie (behalve schouderprotheses) in dagbehandeling uitvoert.

Schouderpatiënt herstelt thuis | CWZ Nijmegen

CWZ orthopedie heeft een succesvolle proef afgerond om zoveel mogelijk operatieve schouderingrepen in dagbehandeling te laten plaatsvinden. Hiermee is CWZ inmiddels één van de weinige ziekenhuizen in Nederland die nu alle schouderchirurgie (behalve schouderprotheses) in dagbehandeling uitvoert.

Maatwerk en goede resultaten voor de patiënt

Orthopedie levert maatwerk voor de patiënt en hanteert het principe ‘snel geholpen en niet langer in het ziekenhuis dan nodig’. De voordelen voor de patiënt bij schouderchirurgie in dagbehandeling bij CWZ zijn een korter verblijf in het ziekenhuis, minder complicatie risico’s en een snellere revalidatie in de thuissituatie, zo blijkt uit de proef. Patiënten krijgen via een app alle informatie die ze nodig hebben tijdens hun herstel thuis. Orthopedie is erg trots op het hoge tevredenheidscijfer van de geopereerde patiënten tijdens de proef: een 8,3 gemiddeld! Meer dan 90% gaf aan een dergelijke operatie nogmaals in dagbehandeling te laten plaatsvinden en raadt dit ook anderen aan. 

Dagbehandeling voorste kruisband- en voetchirurgie

Orthopedie is ook gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden voor dagbehandeling voor de voorste kruisband reconstructie en operaties aan de voorvoet. De proef met de voorste kruisband reconstructie is inmiddels in volle gang. CWZ verwacht het onderzoek hiernaar binnenkort af te ronden en deze operatie in dagbehandeling te gaan uitvoeren. Daarnaast vindt er een wetenschappelijk onderzoek plaats naar verdovingstechnieken bij operaties bij een scheve grote teen (hallux valgus). Het streven is de verdovingstechnieken te optimaliseren voor een sneller terugkeer van de voetfunctie. Zodat de patiënt in de toekomst ook bij deze operatie dezelfde dag naar huis kan en daar kan herstellen.

CWZ-ambitie doelmatige zorg

Dit is een voorbeeld van onze ambitie om doelmatige zorg te geven. In CWZ is de zorg slim georganiseerd, gericht op een waardevol resultaat dat patiënten echt verder helpt, en gaan we bewust om met middelen om de zorgkosten omlaag te brengen.