Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Familiezorgverpleegkundigen zijn er voor u!

28 december 2020

Zij zijn deskundig in het begeleiden en opvangen van familie en/of naasten van patiënten in ernstige situaties zoals bij een ziekte, plotselinge verslechtering of een overlijden.

Familiezorg verpleegkundige in CWZ | CWZ Nijmegen

familiezorgverpleegkundige

Familiezorgverpleegkundigen zijn deskundig in het begeleiden en opvangen van familie en/of naasten van patiënten in ernstige situaties zoals bij een ziekte, plotselinge verslechtering of een overlijden. Familiezorgverpleegkundigen zorgen voor opvang van familie, zijn aanwezig bij een slecht nieuws gesprek of ondersteunen bij een overlijden. Al deze situaties kunnen erg lastig of verdrietig zijn. Zij kunnen u hulp of advies geven bij vragen en problemen waar u mee zit.

COVID-patiënten

De afgelopen weken hebben we gemerkt dat er bij familieleden van opgenomen COVID-19 patiënten weer behoefte is aan extra ondersteuning. Om tegemoet te komen aan deze behoefte biedt familiezorg een uitkomst.De familiezorg verpleegkundigen komen iedere dag langs op de COVID-19 afdelingen. Zij begeleiden de familie van een ernstig zieke patiënt en bieden een luisterend oor aan de familie. 

Ook voor reguliere patiënten

Niet alleen zijn de familiezorgverpleegkundigen er voor COVID-patiënten, ook bieden wij een luisterend oor en zijn we er voor de reguliere patiënt. Lees hieronder hoe u in contact kunt komen met de medewerkers van familiezorg.

Familiezorg aanvragen

Het contact tussen medewerkers van Familiezorg en contactpersoon komt op de volgende manieren tot stand:

  • de familie neemt zelf contact op door te bellen met de receptie van CWZ op 024 3657990 (ma t/m za bereikbaar van 8.00-17.00 uur),
  • de receptie noteert vervolgens de aanvraag en mailt die naar fam.zorg@verwijder-dit.cwz.nl
  • óf een verpleegkundige die de patiënt verpleegt doet een aanvraag via fam.zorg@verwijder-dit.cwz.nl.

Wilt u namens de familie contact opnemen met familiezorg? Vermeld in een mail altijd de naam van de patiënt die ligt opgenomen in CWZ, zijn/haar geboortedatum, de afdeling waarop hij/zij verblijft en een telefoonnummer waarop de familie bereikbaar is. Familiezorg streeft ernaar binnen een uur te reageren.

Meer informatie is verder op deze website te vinden.