Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

MMB lab is verhuisd naar Dicoon lab in Elst

17 juni 2024

Medische microbiologie en immunologie is op 17 juni verhuisd naar het laboratorium Dicoon in Elst. Wat betekent dit voor de dienstverlening aan huisartsen?

Laboratorium Dicoon

Medische microbiologie en immunologie zijn op 17 juni verhuisd naar het laboratorium Dicoon in Elst. Een belangrijke, spannende nieuwe stap. Sinds begin 2023 biedt Dicoon laboratoriumdiagnostiek en -advies aan meer dan 1000 huisartsen in de regio Arnhem, Ede en Nijmegen. Dicoon is een fusie van de laboratoria medische microbiologie, immunologie, klinische chemie en -farmacie van CWZ, Rijnstate en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Met deze integrale samenwerking maken we het verschil voor patiënten en zorgpartners.

Wat er verandert en wat niet

Onze toewijding aan hoogwaardige laboratoriumdiagnostiek en 24 uur per dag, 7 dagen per week microbiologische ondersteuning voor huisartsen blijft ongewijzigd. We garanderen nog steeds goede toegankelijkheid, een breed scala aan onderzoeken en snelle doorlooptijden met betrouwbare resultaten. De locatie van waaruit we deze diensten leveren is nu veranderd, evenals het  aanvraagformulier en de afnamematerialen. De nieuwe afnamesets zijn nu ook beschikbaar in onze webshop.

Blauwe, grijze en rode ritstasjes

De eerste levering van de Dicoon-afnamesets is geleverd in blauwe zakjes. Deze blauwe zakjes zijn voor eenmalig gebruik. De retour ontvangen reguliere grijze en rode etuis met ritssluiting worden momenteel weer gevuld met nieuwe Dicoon afnamematerialen en voorzien van nieuwe adreskaartjes.  De reguliere grijze en rode etuis kunt u dus deze weer gebruiken voor het verzenden van uw monsters, zoals u gewend bent.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met uw bestaande contactpersoon bij het ziekenhuis of neem een kijkje op www.dicoon.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Rondleiding

Of meld u aan voor het DTO microbiologische en immunologische diagnostiek voor een uitgebreide rondleiding door het nieuwe Dicoon laboratorium. Het hoogtepunt van de rondleiding wordt gevormd door het volledig geautomatiseerde bacteriologielaboratorium. Hier ziet u hoe de kweek en bepaling van resistentiepatronen van bacteriën tegen antimicrobiële middelen tot stand komt.