Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ voert DNA verwantschapsonderzoek uit in zaak Karbaat

15 april 2019

Afgelopen vrijdag 12 april kreeg één van de eisers tegen de Bijdorpse fertiliteitsarts Jan Karbaat in CWZ te horen dat hij daadwerkelijk een biologisch kind is van de fertiliteitsarts.

Afgelopen vrijdag 12 april kreeg één van de eisers tegen de Bijdorpse fertiliteitsarts Jan Karbaat in CWZ te horen dat hij daadwerkelijk een biologisch kind is van de fertiliteitsarts. CWZ klinisch chemicus Jos van der Stappen voerde met zijn team het DNA verwantschapsonderzoek uit waaruit de genetische relatie is aangetoond tussen Karbaat en vier kinderen.

45 kinderen

Deze uitslag van de vaderschapstest betekent dat 45 andere kinderen die genetisch aan elkaar verwant zijn ook van Karbaat afstammen. Ook deze verwantschap is in CWZ aangetoond.

Veel ervaring

CWZ voert al meer dan tien jaar DNA verwantschapsonderzoeken uit en heeft daarmee al veel familie- en verwantschapsvragen beantwoord. Het klinisch chemisch lab verzorgt onder meer de DNA-onderzoeken voor het tv-programma ‘DNA onbekend’, te zien op woensdagavond om 20.35 uur op NPO1.