Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ trots op STZ-erkenning

21 juni 2019

De toetsing vond in maart plaats: ons ziekenhuis behoudt zijn topklinische status.

Orthopeden in expertisecentrum knie | CWZ Nijmegen

CWZ is een ziekenhuis dat zijn patiënten topklinische zorg biedt. Iedere vijf jaar beoordeelt de overkoepelende vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) of de aangesloten ziekenhuizen nog steeds voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld aan met name opleiden, wetenschap, kwaliteit en innovatie. CWZ is dit jaar weer beoordeeld en is trots te kunnen melden dat ze de komende vijf jaar haar topklinische profiel mag behouden.  

Unieke expertises en acute zorg in topklinische zorg

Bij CWZ kunnen patiënten terecht voor basiszorg en acute zorg. Onze ambitie is om deze 24-uurs spoedzorgketen, in samenwerking met regionale partners, verder te optimaliseren. Daarnaast beschikt ons ziekenhuis over een aantal unieke expertises. Voor deze zorg kunnen mensen niet in elk ziekenhuis terecht en biedt CWZ specifieke zorg.

CWZ als opleidingsziekenhuis en met een wetenschappelijk klimaat

In CWZ worden dokters en ander zorgverleners opgeleid en dat maakt dat CWZ altijd bezig is met het leveren van de best mogelijke zorg met oog voor de nieuwste inzichten. Het wetenschappelijk onderzoek dat in CWZ wordt uitgevoerd kan daarbij een belangrijke rol spelen. Vaak doen we dit ook in samenwerking met een universiteitsziekenhuis zoals het Radboudumc.

Diabetes Groeimodel wint publieksprijs STZ-innovatiechallenge

Nicole Boerboom en Lianne Wiltink, beiden psycholoog in CWZ, winnen met het Diabetes Groeimodel de publieksprijs STZ innovatiechallange. Hun innovatie wordt door de publieksjury gezien als een van de meest vernieuwende innovaties voor de zorg in ziekenhuizen. Reinier de Graaf heeft uiteindelijk de STZ-innovatiechallenge gewonnen. Als winnaar van de publieksprijs krijgen Nicole en Lianne extra media aandacht en een coachingsgesprek voor (internationale) professionalisering. Lianne: 'Ik vind het mooi dat alle dimensies van de gezondheidszorg terugkomen in het Diabetes Groeimodel en dat het publiek dat waardeert. Dat geeft veel vertrouwen in de sociale gezondheidszorg in Nederland. Het is een enorme bekroning op ons werk!'

CWZ-ambitie topklinische zorg

De STZ-erkenning past bij onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.