Wachttijden interne geneeskunde

Hier vindt u de actuele wachttijden voor de afdeling interne geneeskunde.

Actuele wachttijden interne geneeskunde in kalenderdagen

Geactualiseerd 2 oktober 2023

Wachttijd polikliniek Aantal dagen
Hoofdgebouw CWZ 50
CWZ Waalsprong 50
CWZ Druten 50
Wachttijd na bezoek aan polikliniek Behandeling: wachttijd in dagen Diagnostiek: wachttijd in dagen
Coloscopie* n.v.t. 60
Gastroscopie n.v.t. 60
Sigmoïdoscopie n.v.t. 60

* Indien er sprake is van spoed kan een scopie binnen 10 dagen uitgevoerd worden

n.v.t. : niet van toepassing    nb : gegevens niet beschikbaar    

Toelichting termen

Wachttijd polikliniek
Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling
Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek
Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op de site staan gemiddelde wachttijden in kalenderdagen vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Bij een gastroscopie, sigmoscopie en in bepaalde gevallen bij een coloscopie hoeft u de wachttijd van de polikliniek niet mee te rekenen wanneer de huisarts dit onderzoek aanvraagt bij de endoscopieafdeling zonder voorafgaand polibezoek.

Vragen over wachttijden?

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Wilt u een afspraak maken?

Ga dan naar de pagina Afspraak maken.