Geriatrie: laagdrempelig contact met 1-lijn

Het goed behandelen van kwetsbare ouderen met complexe gezondheidsproblemen is het belangrijkste doel van de afdeling geriatrie van CWZ Nijmegen. Een behandeling op maat is van belang. Dat kan alleen als er goede afstemming is met de betrokken andere hulpverleners.

De klinisch geriaters (vanuit ziekenhuis, de 2e lijn) werken nauw samen met de huisartsen en andere hulpverleners in de regio (de 1e lijn, alle zorg nabij, niet in ziekenhuis). Uw behandelplan wordt in de regel direct telefonisch afgestemd met uw huisarts en eventuele andere behandelaren/paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, zorgtrajectbegeleiders).

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor de specifieke aspecten van zorg voor kwetsbare ouderen. Wij hebben een netwerk opgebouwd met gespecialiseerde paramedici met wie we goed samenwerken en met wie we laagdrempelig telefonisch in contact staan. Dit netwerk wordt steeds vernieuwd en uitgebreid.

Spreekuren in Druten en Waalsprong

Het is mogelijk om ook in wijkklinieken Druten (iedere maandag) en Waalsprong (iedere vrijdag) door de geriaters en verpleegkundig consulenten geriatrie te worden gezien. De verpleegkundig specialisten houden maandelijks spreekuur in de wijkklinieken.