Barrett slokdarm

Bij een Barrett slokdarm is het slijmvlies in het onderste deel van de slokdarm veranderd.

Bij een gezonde slokdarm is het slijmvlies wit, bij een Barrett slokdarm is een deel van het slijmvlies roze. Dit roze slijmvlies lijkt op het slijmvlies in de maag. Het lijkt wel alsof het slijmvlies van de maag in de slokdarm is gegroeid.

Mensen met een Barrett slokdarm hebben een iets grotere kans op slokdarmkanker. Ongeveer drie van de honderd mensen met Barrett krijgen slokdarmkanker. Een Barrett slokdarm komt vooral voor bij blanke mannen van boven de vijftig.

Toon meer

Klachten / symptomen Barrett slokdarm

Sommige mensen met een Barrett slokdarm hebben helemaal geen klachten. Andere hebben jarenlang last van brandend maagzuur. De klachten die daarbij horen zijn oprispingen en pijn bij het borstbeen. Door het brandend maagzuur kan de slokdarm gaan ontsteken. Ook hierdoor kunt u pijn krijgen in de buurt van het borstbeen. Verder kunt u moeite hebben met slikken en het gevoel dat uw eten niet goed zakt.

Waarom naar CWZ bij Barrett slokdarm?

In CWZ zijn deskundige MDL-artsen met een brede vakkennis aanwezig. Zij zullen naar u luisteren en uw klachten serieus nemen. Ook heeft zowel de patiënt als de huisarts van de patiënt de mogelijkheid rechtstreeks contact op te nemen met de MDL-arts.