Samen tegen corona

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden ons ziekenhuis en stichting Vrienden van CWZ overspoeld met allerlei mooie gebaren en donaties. Ontzettend bedankt daarvoor, we waarderen dat enorm! Want daardoor kunnen we in korte tijd prachtige initiatieven realiseren voor patiënten. Kijk en lees hier welke dat zijn. #samentegencorona

Bestuurslid Joost Engel: ‘Vrienden van CWZ zat niet stil tijdens de coronagolf’. Van bedrukte placemats, condoleancekaarten en online knuffelconcerten, tot stretchers waarbij patiënten hun laatste momenten ’s nachts kunnen doorbrengen met hun dierbaren. Joost neemt je graag mee in de gerealiseerde acties en vertelt hoe hij de toekomst van de stichting voor zich ziet.

Lees hier zijn verhaal

Dichtbij elkaar door donatie stretchers

Het zijn vreemde tijden vanwege het coronavirus. Waarin je afstand moet bewaren, maar tegelijkertijd dichtbij elkaar wilt zijn. Dat geldt zeker voor patiënten in de laatste fase van hun leven én voor hun naasten. Door alle maatregelen rond het coronavirus voelen dit soort ziekenhuisopnames nu nog zwaarder. Met behulp van inkoop en een klein familiebedrijf uit Friesland doneert Vrienden van CWZ daarom 8 stretchers aan de palliatieve afdelingen B12 en B14. Zo kunnen we samen mogelijk maken dat deze patiënten tijdens die laatste momenten ook 's nachts met hun dierbaren samen zijn en elkaars nabijheid voelen.

Optreden patiënten PAAZ

Vrienden van CWZ bedankt Jessie van de Veen voor een mooi intiem muziek optreden wat buiten bij de PAAZ heeft plaatsgevonden. Juist in deze tijden, waarin bezoek bijna onmogelijk was, zijn voor kwetsbare patiënten dit soort acties van groot belang en brengt het een lichtpuntje in de dag. Het was een bijzonder en uniek optreden.

 

Ook digitaal muziek aan bed!

Donderdagmiddag is normaal gesproken hét moment waarop de Bedside Buskers patiënten vermaak en afleiding bieden met hun muziek. Alles staat nu echter op zijn kop en is anders dan anders. Tegelijkertijd ontstaan er nu nieuwe creatieve initiatieven en online activiteiten, waaronder van de Bedside Buskers. Om alle patiënten in CWZ een hart onder de riem te steken, heeft muzikante Meike van der Veer (bekend van TVOH) namelijk een mooie videoboodschap opgenomen. Bekijk de video en geniet van de muziek!

Klein gebaar, grote impact

Het is vaak moeilijk om bij het overlijden van een patiënt de juiste woorden te vinden. Een klein gebaar, zoals een kaartje, maakt al een groot verschil en kan enige troost bieden. Tijdens de coronagolf bleek dat verschillende afdelingen behoefte hadden aan condoleance kaarten. Vrienden van CWZ heeft daarom samen met Communicatieregisseurs deze kaarten ontwikkeld.

Een warm hart

Vrienden van CWZ draagt alle patiënten van CWZ een warm hart toe in deze bijzondere tijd! Daarom verdeelt de stichting de komende periode vrolijke hangertjes onder de patiënten. Hiermee zorgt Vrienden van CWZ ervoor dat patiënten een extra moment van aandacht krijgen! Deze hangertjes zijn gemaakt in samenwerking met Communicatieregisseurs en de cliënten van Houtgenoten

Beeldbellen met het thuisfront

Wat zijn we blij met de nieuwe tablets voor coronapatiënten op verpleegafdelingen in CWZ! Afgelopen maand hebben Patricia van Hooff en Joyce Albers de 10 Android’s namens Bart Kokee van zorgverzekeraar VGZ mogen ontvangen. Met behulp van de tablets kunnen deze patiënten nu beeldbellen en zo digitaal contact houden met hun dierbaren. Verpleegkundigen helpen de oudere patiënten op weg die normaal geen gebruik maken van beeldbellen. Zo kunnen al deze patiënten eindelijk hun naaste familie en vrienden weer zien en spreken! Vrienden van CWZ is zeer dankbaar dat VGZ patiënten die hun naasten moeten missen op deze wijze faciliteert.

Verzacht eenzaamheid

Voor patiënten die zijn opgenomen in CWZ is bezoek krijgen op dit moment zeer beperkt mogelijk. Laat staan fysiek contact met naasten. Eenzaamheid ligt daardoor op de loer. Er ontstaan allerlei hartverwarmende initiatieven om die eenzaamheid wat te verzachten. Zoals de website www.verzachteenzaamheid.nl (van Weemen web I print I promo). Op deze website maak je een gepersonaliseerde placemat en fotokaarten. Alle persoonlijke creaties worden gratis gedrukt en afgeleverd bij patiënten in CWZ. Wij steunen dit initiatief!

Online knuffelconcerten

Het zijn bijzondere tijden, ook voor de kinderen op de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Extra afleiding kunnen deze jonge patiënten dus wel gebruiken. Voor die afleiding zorgt Fabrina Willemse met haar online knuffelconcerten voor kinderen tussen de 0-5 jaar. ’Wist je dat zingen niet alleen maar heel erg leuk, ontspannend en gezellig is? Zingen, dansen en spelen hebben ook een positieve uitwerking op jouw algemene ontwikkeling!’ aldus Fabrina. Mocht je als ouder interesse hebben in liedjes of muziekactiviteiten van Fabrina, kijk dan op www.fabrinawillemse.nl