Veilig telefoon opladen op de IC

11 september 2019

Dankzij stichting Vrienden van CWZ kunnen patiënten en familieleden op de intensive care (IC) voortaan hun telefoon opladen via de zogenaamde 'charge to go'.

Helma Leijser en Turgay Tankir bij de charge to go | Vrienden van CWZ Nijmegen

Dankzij stichting Vrienden van CWZ kunnen patiënten en familieleden op de intensive care (IC) voortaan hun telefoon opladen via de zogenaamde 'charge to go'. Gisteren namen Helma Leijser, verpleegkundige IC en Turgay Tankir, voorzitter stichting Vrienden van CWZ de telefoonoplader officieel in gebruik.

Op de hoogte houden

Helma: 'Vaak komen mensen in stress aan op de IC en denken er dan niet aan om een telefoonoplader mee te nemen. Met de 'charge to go' kunnen patiënten en familieleden hun telefoon opladen en zo de rest van de familie op de hoogte houden. Er zijn vier kluisjes beschikbaar met aansluitingen voor verschillende mobiele telefoons. Op het moment dat je je telefoon aansluit, springt het lampje aan de buitenkant op groen en kun je het kluisje op slot draaien waardoor het veilig opgeborgen ligt. Het is fantastisch dat we deze mogelijkheid voortaan kunnen aanbieden op de IC.'

Onmisbaar

De financiering voor de 'charge to go' is mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van CWZ. Turgay Tankir, voorzitter van Vrienden van CWZ: 'Het is geweldig dat we dit vanuit Vrienden van CWZ hebben kunnen realiseren. Tegenwoordig is de telefoon voor veel mensen onmisbaar, laat staan als een familielid onverwachts op de IC belandt. Op deze manier kunnen mensen veilig hun telefoon opladen én in contact blijven met familieleden.'

Vrienden van CWZ

Stichting Vrienden van CWZ maakt extra voorzieningen en activiteiten mogelijk die niet betaald kunnen worden uit het ziekenhuisbudget. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg Vrienden van CWZ op Facebook, meldt u aan voor de nieuwsbrief of lees meer op de website Vrienden van CWZ.