Mevrouw Jansen over thuisdialyse

'Gelukkig krijg ik sinds 2 jaar thuisdialyse,' vertelt nierpatiënt mevrouw Jansen-Kuhnen. 'Ik zou niet anders meer willen.'

Patiëntenverhaal thuisdialyse | CWZ Nijmegen

Mevrouw Jansen-Kuhnen uit de wijk Horstacker in Nijmegen dialyseert 4 ochtenden in de week op haar gemak in haar slaapkamer annex dialyseruimte. Dialyseverpleegkundige Grace van den Bosch heeft zojuist mevrouw geprikt en aangesloten op het apparaat met de kunstnier. De komende 3 uur zuivert dit apparaat het bloed van mevrouw.

‘Ik zou niet anders meer willen!’

Mevrouw Jansen-Kuhnen, dialysepatiënt

'Thuis heb ik meer rust'

‘Gelukkig krijg ik sinds 2 jaar thuisdialyse. Het is een enorm verschil met de behandelingen die ik voorheen had in het ziekenhuis. Thuis heb ik veel meer rust en heb ik mijn eigen dingen om me heen. Als ik zin heb om een leuk tv-programma te zien, is de tv binnen handbereik. Als ik alleen al denk aan die keren dat ik op de taxi heb moeten wachten om opgehaald te worden uit CWZ! Dit is een enorme vooruitgang. Ik zou niet anders meer willen.’ Als mevrouw is aangesloten, komen 2 van haar 5 chihuahuas, Chica en Boyke, vrolijk binnen trippelen. Ze nestelen zich op haar schoot. ‘Dat zou in het ziekenhuis niet kunnen’, zegt mevrouw Jansen lachend.

September 2017