Raad van bestuur

De raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor de strategie, het beleid, de financiering en de realisatie van de organisatiedoelstellingen van CWZ. Onze raad van bestuur bestaat uit twee personen en vormt samen een collegiaal bestuur. Zij zorgen samen met al onze medewerkers dat wij als hét ziekenhuis van de regio iedereen de best mogelijke en passende zorg geven.

Ankie van Rossum, voorzitter raad van bestuur

Ankie van Rossum is al meer dan 30 jaar werkzaam in de zorg. Na haar initiële opleiding tot verpleegkundige heeft zij ruime ervaring opgedaan in diverse rollen en domeinen van de zorg. De afgelopen 12 jaar was zij onder andere bestuurder in het Antonius ziekenhuis en in VieCuri. Daarnaast is Van Rossum toezichthouder in de zorg, o.a. bij Reinier van Arkel. In haar rol van  voorzitter zal zij meebouwen aan toekomstbestendige ziekenhuiszorg in de regio Nijmegen e.o. 

Jean-Pierre van Beers, lid raad van bestuur

Jean-Pierre van Beers heeft ruime ervaring in de zorg vanuit diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies. Eerder was hij onder andere bestuurder in twee ziekenhuizen. Van Beers: 'Om nu bestuurder te mogen zijn van een topklinisch ziekenhuis in de regio waar ik zelf ook woon, vind ik heel bijzonder!' Als CWZ-bestuurder richt Jean-Pierre zich vooral op de bedrijfsvoering van het ziekenhuis, het medisch ondersteunende cluster en het OK-bedrijf.

Jos Wannet, lid raad van bestuur a.i.

Jos Wannet heeft een achtergrond in bedrijfswetenschappen. De afgelopen 18 jaar is hij binnen verschillende ziekenhuizen werkzaam geweest, waarvan 15 jaar in managementfuncties. De afgelopen 6,5 jaar is hij werkzaam geweest binnen Pantein Zorggroep. Wannet: 'Ik wil vanuit deze rol en mijn ervaring bijdragen aan de verdere doorontwikkeling van CWZ. Dit met het oog op het versterken van de toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg binnen CWZ en zijn regio.'